Home

Mens èn dier op de been tijdens Blik op de Dieren!

Het werd een mooie dag waarin we kennismaakten met de dieren en hun baasjes, uitleg kregen over het houden ervan of er gewoon van konden genieten.
Om 13.00 uur precies werd de dag geopend met het overhandigen van het eerste exemplaar van de informatiegids aan ‘meester’ de Boer. De gids heeft dit keer als thema de blik op de scholen van Uithuizermeeden gericht en laat de bezoekers en de jongere generaties zien op welke plekken in het dorp de scholen allemaal gestaan hebben.
In het Bommelhoes was het een drukte van belang en kregen de raskatten, de vogels, het pluimvee, dat zich luidkeels liet horen, en natuurlijk ook de prachtige konijnen alle aandacht.
Heel bijzonder waren ook dit keer weer de verschillende locaties op de route. De duiven, de koeien, varkens, bijen, herten en schapen kregen daar ook hun aandacht door jonge en oudere bezoekers.
De stichting kijkt terug op een geslaagde dag en blikt vooruit op het maken van een derde informatiepaneel dat, dankzij de bijdrage van de Meijster PKN Rommelmarkt, in het voorjaar van 2017 geplaatst zal worden.

Zaterdag 10 september 2016 is de laatste gids gepresenteerd tijdens onze themadag.
Het thema van deze brochure is Blik op de scholen van Uithuizermeeden.

Het is alweer onze derde uitgave. Een gids die u een andere blik op ons dorp, haar geschiedenis en haar bezienswaardigheden geeft. Voor velen zijn de Meijster toren en de Rensumaborg de eeuwenoude bakens in het landschap, maar er is meer dat ons dorp te bieden heeft. In dit boekje staat een wandelroute om het dorp met zijn markante plekken en gebouwen te bekijken. Of ga op een ontdekkingstocht door het dorp en zie waar de scholen in Uithuizermeeden staan maar vooral hebben gestaan.
Met dank aan alle adverteerders uit het dorp kan de Stichting Blik op Uithuizermeeden u de gids en deze site gratis aanbiede
n.

 


Hoe komt u aan ons receptenboek!

Het is te koop bij Het Behouden Blik, De Lentemaheerd en bij Coop Verstraete. Woont u verder weg, dan volstaat overmaking van het bedrag van € 9,57 per exemplaar
(€ 7,50 + € 2,07 verzendkosten) op rekeningnummer: NL12 RABO 0178 0977 56.
 Vermeld duidelijk uw naam en adresgegevens. Na ontvangst van de betaling ontvangt u het boekje per post.

  


Bijgewerkt 13 oktober 2016