Themadag 2018

Op zaterdag 8 september is het thema 'Blik op de Monumenten'. We sluiten hierbij aan op de landelijke 'Open Monumentendag'. Uithuizermeeden is rijk aan monumenten waar wij u graag een blik in willen laten werpen.

Het weekend van 8 en 9 september 2018 vindt de landelijke Open Monumentendag plaats. 

De Stichting Blik op Uithuizermeeden heeft er voor gekozen haar jaarlijkse themadag aan dit thema te verbinden.

Het is de 9e keer dat de stichting een themadag organiseert. Dit jaar met als titel “Blik op de Monumenten van Uithuizermeeden”. Ons dorp onderscheidt zich door een groot aantal monumentale panden of locaties die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn.

Door ons deze keer aan een landelijk thema te verbinden en samenwerking te zoeken met de commissie Open Monumentendagen van de gemeente Eemsmond zijn wij voornemens om een kleine gids of flyer uit te brengen waarin over alle panden wetenswaardigheden vermeld zullen worden. Deze zullen t.z.t. verspreid worden in diverse openbare gebouwen.

De toegang tot deze monumenten is gratis. Om extra in de stemming te komen proberen wij bijzonder vervoer te regelen tussen deze oude gebouwen. Het evenement in Uithuizermeeden vindt plaats op de zaterdag en wordt gehouden tussen 10.00-17.00 uur.  Denk bij het bezichtigen van panden aan de mogelijkheid dat er een deur of raam open zal staan zodat men een blik naar binnen kan werpen.

02-05-2017
Receptenboekje »