Blik op de Winter markt

Een informatiepaneel, een gids, een Blik op de Wintermarkt, allemaal onder toeziend oog van Johan van Veen.
Op 14 december vond onze Wintermarkt plaatst onder de Meijster toren.

Het werd een bijzonder moment zaterdagmorgen om half 11 op het Johan van Veenplein. Gerrit Verstraete onthulde, onder ruime belangstelling,  het nieuwe informatiepaneel over de geestelijk vader van de Eemshaven en de Deltawerken in tegenwoordigheid van niet één maar twee borstbeelden van deze beroemde waterbouwkundig Ingenieur en voormalig dorpsgenoot.

Speciaal voor deze dag had de Stichting Blauwe Lijn het borstbeeld dat in het komende jaar in de Rotterdam Delta geplaatst zal worden meegebracht naar Uithuizermeeden. Zo stonden ze voor één keer gebroederlijk naast elkaar.

Het eerste exemplaar van de vierde informatiegids werd daarna eveneens aan Gerrit Verstraete overhandigd. De voorzitter van de Stichting Blik op Uithuizermeeden constateerde met veel plezier dat de gidsen elke keer meer pagina’s tellen. Natuurlijk verdwijnen er ook bij ons ondernemers op het dorp, maar het is bijzonder te constateren dat er in deze gids weer zoveel nieuwe ondernemers bijgekomen zijn.
Onder het genot van een kop koffie of thee gingen na afloop van de onthulling de eerste gidsen al grif van de hand. Er zijn weer 5.000 exemplaren gemaakt die gratis verkrijgbaar zijn op de bekende afhaalpunten. Het thema is dit keer de Gezondheidszorg van de wieg tot het graf. Waar een klein dorp groot in kan zijn.

Al ruim voor twee uur begaven de eerste bezoekers zich vervolgens naar de Wintermarkt rondom de Meister toren.  Met vereende krachten en met bijzondere bijdrage van Scouting Menkema en de buurtvereniging Torenbuurt werd een sfeervolle markt neergezet waar het voor de bezoekers goed toeven was en voor de standhouders goed zaken doen.

Het assortiment bood voor elk wat wils. Natuurlijk waren er diverse activiteiten in het kader van het thema water. Zwemclub de Dinge had zich hier helemaal op ingeleefd en Scouting Menkema zorgde voor het verwarmen van het water. Zij verzorgden de inwendige mens met koffie, thee of heerlijke warme chocolademelk en warme stroopwafels. De muzikale aankleding werd verzorg door basisschooljeugd en door SDG.

Ook op de markt was het borstbeeld van Johan van Veen te zien, evenals een film over zijn leven en werk die in de Maria kerk vertoond werd. Menigeen nam de gelegenheid te baat om een blik te werpen in de kerk en op het gemak, en uit de wind, te genieten van de mooie beelden.

De organisatie blikt terug op een mooie dag en een zeer geslaagde markering van haar tienjarig jubileum.

02-05-2017
Winterblik stroopwafels »